ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πληροφορικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ

ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

20+

Χρόνια εμπειρίας

Λίγα λόγια για εμένα. Γεννήθηκα στο Καλέντζι Ιωαννίνων το 1978 από το Λάμπρο Βλαχογιάννη και την Όλγα Μόσχου και μεγάλωσα στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης όπου τελείωσα το Γενικό Λύκειο και στη συνέχεια φοίτησα για 1 χρόνο στη σχολή Ζαχαροπλαστικής και Γαστρονομίας ΛΕΒΗ στη Θεσσαλονίκη .Υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό στη Φρεγάτα Αιγαίον για 21 μήνες και μετά για ένα διάστημα ασχολήθηκα με την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα μου. Το πάθος μου για τη τεχνολογία και τους υπολογιστές από ηλικία 10 χρονών με οδήγησε στη συνέχεια να φοιτήσω επάνω στο αντικείμενο με ειδικότητα Τεχνικός Δικτύων Η/Υ και αμέσως μετά στο ΕΑΠ στο τμήμα Πληροφορικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα μέσα από προσωπικό καθημερινό αγώνα έχοντας δίπλα μου αξιόλογους συνεργάτες και φίλους είμαι ιδιοκτήτης των PcHospital που ασχολούνται με το service και την πώληση H/Y , του Pc.gr που είναι ιστοσελίδα τεχνολογίας , της AoutsWeb Design που κατασκευάζει ιστοσελίδες και εκδότης ηλεκτρονικού περιοδικού πληροφορικής μόνο για επαγγελματίες του κλάδου. Κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και είμαι παντρεμένος με τη Πελαγία Καρακούση καθηγήτρια πληροφορικής στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πατέρας δύο αγοριών, του Λάμπρου και του Ανδρέα.

Η επαφή μου με τα κοινά και την πολιτική.

Μέχρι και το 2013 δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τα κοινά ή τη πολιτική. Οι επαγγελματικές,οικογενειακές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις ήταν τόσες πολλές που αρκετές φορές ο χρόνος δεν αρκούσε ούτε για να εκτελέσω το εκλογικό μου δικαίωμα.

Η πρώτη επαφή με τη πολιτική μέσα από το <<Ποτάμι>>.Το Φεβρουάριο του 2014 το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη να σηκωθούμε από το καναπέ και να λάβουμε δράση όλοι εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι που βλέπουμε και έχουμε βιώσει αδικίες στη κοινωνία μας με έκανε να πάω στη πρώτη συνάντηση εθελοντών που έγινε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο. Από εκεί και μετά έγινα ενεργός εθελοντής σε όλες τις αρχικές δράσεις του κινήματος στη Θεσσαλονίκη ,συμμετείχα ως επόπτης – εκλογικός αντιπρόσωπος με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014 ,πήρα μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του << Ποτάμι >> στο Λαύριο ως εκλεγμένος σύνεδρος από τη Μακεδονία και από το Σεπτέμβριο του 2014 ήμουν εκλεγμένος συντονιστής Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δυτικών δήμων της Θεσσαλονίκης. Από το Φεβρουάριο του 2015 μαζί με μια ομάδα άλλων δύο ατόμων ήμασταν υπεύθυνοι για την επαφή του << Ποτάμι >> με τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, Τέλος είχα την τιμή να είμαι δύο φορές υποψήφιος βουλευτής στο νομό Πρέβεζας με το ψηφοδέλτιο του << Ποτάμι >> τον Ιανουάριο του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2015.

Η αποχώρηση από το <<Ποτάμι>>. Τον Οκτώβριο του 2015 μέσα από μια καταστατική εσωκομματική διαδικασία συνελεύσεων έρχομαι σε ρήξη με το <<Κείμενο των Πέντε>> , με δημοσιεύματα στον τύπο και αποχωρώ μαζί με άλλους τέσσερις υποψήφιους βουλευτές από το <<Ποτάμι>> .

Η επαφή με τη <<Νέα Δημοκρατία>>.
Τον Ιανουάριο του 2016 γίνετε η πρώτη επίσημη επαφή με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της διοικούσας Θεσσαλονίκης Μηνά Σαμαντζίδη.